XN > Informe de l'INCOM

Informe de l'INCOM


La visibilitat del món local hauria de formar part de les prioritats dels mitjans de comunicació d’abast autonòmic, perquè la cohesió social de Catalunya no pot construir-se ignorant les diferències socioeconòmiques i culturals del territori. El pes de Barcelona com a escenari de la informació que afecta a tota la població, en concentar les institucions que governen el país, ha de compensar-se amb una presència representativa i justa de la informació de proximitat de la resta del territori i de la capital com a espai local.

Amb l’anàlisi d’una mostra de programes informatius d’XTVL, TVC, TVEC i 8TV, volem explorar quin paper juga la informació de proximitat més enllà del seu territori natural, el dels mitjans de comunicació locals. En un moment en què el volum d’esdeveniments d’abast internacional que competeixen pel temps escàs d’un informatiu segueix
creixent per la pressió d’un món cada vegada més globalitzat i més interrelacionat, volem saber quin espai queda per al món local i quina imatge se’n transmet.

Aquest informe ha estat elaborat per l'Observatori de la Comunicació Local INCOM-UAB.

Descarregar l'informe


© Xarxa Audiovisual Local
Logoxalblau